Veiligheidsglas

Met glas tovert u uw huis om tot een comfortabele, lichte en veilige plek. Want met veiligheidsglas kunt u uw gezin behoeden voor verwondingen, en uw bezittingen beschermen tegen vandalisme of inbraak.

Siem Heinis & Zoon heeft een veelzijdig assortiment veiligheidsglas dat bestaat uit gehard glas, Stratobel gelaagd glas en glas in een Safe-uitvoering.

Gelaagd glas
Gelaagd glas bestaat uit twee of meerdere glasbladen die door één of meerdere tussenlagen in PVB (Polyvinylbutyral) van elkaar zijn gescheiden. Bij glasbreuk blijven de meeste scherven aan de PVB-oliehangen (de beglazing blijft op zijn plaats). De gelaagde samenstelling verzekert de mechanische weerstand van het glas, waardoor het voldoet aan verschillende veiligheidsniveaus en een variabele geluidsisolatie biedt, al naargelang de structuur (aantal glasbladen en tussenlagen). Gelaagd glas kan zowel voor enkele als voor isolerende beglazing worden gebruikt.

  • Bescherming tegen verwondingen en vallen
    Deze producten worden geclassificeerd volgens de EN 12600 norm: Glas voor gebouwen – Slingerproef - Stootbelastingproef en classificatie voor vlakglas.
  • Inbraakvertraging
    Deze beglazing wordt geclassificeerd volgens de EN 356 norm: Glas in gebouwen - Beveiligingsbeglazing - Beproeving en classificatie van de weerstand tegen manuele aanval.
  • Kogelwering
    Deze producten worden geclassificeerd volgens de EN 1063 norm: Glas voor gebouwen - Beveiligingsbeglazing – Beproeven en classificatie van de kogelwerendheid. 
Veiligheidsglas

Contact

Siem Heinis & ZN
L.J. Imminkstraat 27, 1507 XH Zaandam
T: 06 22 90 23 70