Dubbelglas HR++

Thermobel

dé merknaam voor dubbel glas

HR++ dubbel glas bestaat uit twee bladen floatglas, die met elkaar verbonden zijn door middel van een metalen afstandhouder. Deze beglazing wordt door AGC geproduceerd onder de merknaam Thermobel. Al ons HR++ dubbel glas is een milieuvriendelijk product, volledig Cradle to Cradle gecertificeerd.

De primaire functie van Thermobel is warmte-isolatie. Deze functie wordt vooral bereikt doordat één van de glasbladen is voorzien van een dun laagje metaaloxiden. Deze coating van metaaloxiden heeft sterk isolerende eigenschappen en is tegelijkertijd heel transparant. Het edelgas in de spouw, Argon genaamd, verbetert het isolerend vermogen, uitgedrukt in Ug-waarde, met nog eens zo'n 0,2 tot 0,3 W/(m2K).

 

Zonwerend glas

Optimaal binnen comfort met zonwerende beglazing

Natuurlijke lichtinval draagt sterk bij aan een gezond binnenklimaat en een duurzaam woon- en werkcomfort. Met name glasdaken en grote raampartijen zorgen voor veel binnenvallend daglicht. Ook het soort glas heeft invloed op de hoeveelheid licht dat binnenkomt. Zo laat bijvoorbeeld standaard float glas maar liefst 90% van het daglicht door.

Er zijn ook nadelen verbonden aan het gebruik van normale beglazing: warmte en hinderlijke schitteringen worden vrijwel volledig doorgelaten. Om oververhitting en hinder van de zon tegen te gaan, kan het glas worden voorzien van zonwerende raamdecoratie, zoals: screens, rolgordijnen, jaloezieën, lamellen, rolluiken en luifels. AGC heeft nog een beter, duurzamer alternatief: zonwerend glas.

AGC’s zonwerend glas: zonwerend én isolerend

Zonwerend glas houdt de warmte tijdens zonnige dagen buiten en laat tegelijkertijd het licht volop binnen. Met deze type beglazing wordt niet alleen oververhitting tegengegaan, maar ook het energieverbruik aanzienlijk verlaagd. Er is immers minder energie nodig om een woning of gebouw te koelen.

Naast de zon regulerende functie, heeft AGC’s zonwerende beglazing ook isolerende eigenschappen. Of het nu zomer of winter is: de beglazing zorgt altijd voor een optimaal binnen comfort.

Triple glas

Verbeter de energieprestatie met Thermobel TG

Energie-efficiëntie krijgt een steeds prominentere rol in de bouw- en vastgoedsector. En dat is duidelijk zichtbaar: zowel bij nieuwbouwprojecten als renovaties worden tegenwoordig uiteenlopende energiebesparende maatregelen genomen, om de energieprestaties van woningen en gebouwen te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan isolatieglas, zoals dubbel glas en triple glas (drievoudig glas). Want, hoe beter de isolatie, hoe lager het energieverbruik. Dat is ook de reden waarom (HR++) dubbel glas en (HR+++) drievoudige beglazing steeds meer de voorkeur krijgen boven enkel glas en standaard dubbel glas.

AGC’s unieke gamma drievoudig glas

Er is wel een kanttekening: standaard triple glas laat minder licht en zonnewarmte door dan dubbel glas en enkel glas. De ideale oplossing voor dit probleem is het gebruik van een speciaal type triple glas, die super-isolerende eigenschappen combineert met een zeer hoge lichttransmissie en zontoetredingsfactor. Dát zijn exact de kenmerken van het gamma Thermobel TG (Triple Glazing): AGC’s nieuwste generatie isolerend drievoudig glas.

Contact

Siem Heinis & ZN
L.J. Imminkstraat 27, 1507 XH Zaandam
T: 06 22 90 23 70